Wat is het verschil tussen binnenhandschoenen en traditionele bandages

Kickboksen is een sport die veel van je handen en polsen vraagt. Daarom is het belangrijk om de juiste bescherming te kiezen om blessures te voorkomen. Twee populaire opties zijn binnenhandschoenen (kant-en-klare bandages) en traditionele bandages. In deze blog bespreken we de verschillen tussen deze twee beschermingsmethoden, zodat je een weloverwogen keuze kunt maken voor je kickbokstraining. De keywords voor dit artikel zijn: kickboksen, binnenhandschoenen en bandages.

Wat zijn Binnenhandschoenen?

Binnenhandschoenen, ook wel kant-en-klare bandages genoemd, zijn handschoenen die speciaal zijn ontworpen om onder je bokshandschoenen te dragen. Ze zijn gemaakt van een flexibel, ademend materiaal en hebben vaak een gewatteerd gedeelte voor extra bescherming van de knokkels. Binnenhandschoenen zijn eenvoudig aan te trekken en bieden een snelle oplossing voor handbescherming tijdens het kickboksen.

Voordelen van Binnenhandschoenen:
 1. Gebruiksgemak: Binnenhandschoenen zijn snel en gemakkelijk aan te trekken, wat ze ideaal maakt voor mensen die weinig tijd hebben of moeite hebben met het wikkelen van traditionele bandages.
 2. Comfort: Ze bieden een comfortabele pasvorm en kunnen helpen om je handen koel en droog te houden tijdens intensieve trainingen.
 3. Bescherming: De gewatteerde knokkels bieden extra bescherming tegen impact, wat belangrijk is bij kickboksen.
Nadelen van Binnenhandschoenen:
 1. Minder Aanpassingsvermogen: Binnenhandschoenen kunnen minder aanpasbaar zijn dan traditionele bandages, wat betekent dat je mogelijk niet dezelfde strakke en ondersteunende pasvorm krijgt.
 2. Duurzaamheid: Ze kunnen sneller slijten dan traditionele bandages, vooral als ze regelmatig worden gebruikt.

Wat zijn Bandages?

Bandages zijn lange stroken katoen of elastisch materiaal die om je handen en polsen worden gewikkeld voor extra ondersteuning en bescherming. Het wikkelen van bandages is een vaardigheid op zich en vereist enige oefening om het goed te doen. Traditionele bandages bieden een hoge mate van aanpasbaarheid en bescherming, waardoor ze een favoriet zijn onder veel kickboksers.

Voordelen van Bandages:
 1. Aanpassingsvermogen: Bandages kunnen strak en precies worden gewikkeld, waardoor je de exacte hoeveelheid ondersteuning en compressie krijgt die je nodig hebt.
 2. Duurzaamheid: Ze zijn meestal duurzamer dan binnenhandschoenen en kunnen vele trainingen meegaan.
 3. Bescherming: Traditionele bandages bieden uitstekende bescherming voor de knokkels, handen en polsen door de impact gelijkmatig te verdelen.
Nadelen van Bandages:
 1. Tijdrovend: Het wikkelen van bandages kan tijdrovend zijn, vooral voor beginners die de techniek nog niet volledig onder de knie hebben.
 2. Comfort: Bij verkeerd wikkelen kunnen bandages ongemakkelijk zijn en zelfs de bloedcirculatie belemmeren.

Welke Moet Je Kiezen?

De keuze tussen binnenhandschoenen en traditionele bandages hangt af van je persoonlijke voorkeur en trainingsbehoeften. Hier zijn enkele overwegingen die je kunt maken:

 • Voor beginners: Binnenhandschoenen kunnen een goede start zijn voor beginners die snel en gemakkelijk handbescherming willen. Ze zijn eenvoudig in gebruik en bieden voldoende bescherming voor lichte tot middelzware trainingen.

 • Voor ervaren vechters: Traditionele bandages zijn vaak de voorkeur voor meer ervaren vechters vanwege hun aanpasbaarheid en de extra ondersteuning die ze bieden. Ze zijn ideaal voor zware sparsessies en intensieve training.

 • Voor gemak: Als je vaak weinig tijd hebt om je voor te bereiden op een training, zijn binnenhandschoenen een handige optie.

 • Voor maximale bescherming: Als je maximale bescherming en ondersteuning wilt, zijn traditionele bandages de betere keuze. Ze bieden meer aanpassingsmogelijkheden en kunnen beter worden aangepast aan jouw specifieke behoeften.

Conclusie

Zowel binnenhandschoenen als traditionele bandages hebben hun eigen voordelen en nadelen bij kickboksen. Binnenhandschoenen bieden gebruiksgemak en comfort, terwijl traditionele bandages superieure bescherming en aanpasbaarheid bieden. Afhankelijk van je ervaringsniveau, trainingsintensiteit en persoonlijke voorkeuren, kun je de optie kiezen die het beste bij je past.

Bij KO Fighters hebben we een breed assortiment aan zowel binnenhandschoenen als traditionele bandages, zodat je altijd de beste bescherming voor je handen kunt vinden. Bezoek onze webshop om het perfecte paar te vinden voor jouw kickbokstraining!