Welke maat (kick) bokshandschoenen heb ik nodig? - kofighters

Welke maat (kick) bokshandschoenen heb ik nodig?

Welke maat (kick) bokshandschoenen heb ik nodig?

Weet je niet welke maat bokshandschoenen het beste bij je past? Met het onderstaande maattabel zie je gemakkelijk welke maat je het beste kunt bestellen!

 

Lichaamsgewicht Maat bokshandschoenen Goed voor
< 40 kg 6 oz Jonge boksers
40 - 50 kg 8 oz Jonge boksers
50 - 60 kg 10 oz Pads & bokszaktraining
60 - 75 kg 12 oz Pads & licht Sparren
75 - 85 kg 14 oz Techniek & Sparren
> 85 kg 16 oz Sparren

10 oz, 12 oz, 14 oz of 16 oz bokshandschoenen?

Wij zijn er om u te helpen de juiste OZ te kiezen voor uw bokshandschoenen. Ongeacht of u op zoek bent naar een all-round bokshandschoen of specifieke sparringshandschoenen, wij helpen u de juiste maat te kiezen bij het kopen van bokshandschoenen.

6 oz

Over het algemeen zijn 6 oz bokshandschoenen voor jonge atleten (junioren). (Tot 40 kg)

8 oz

Over het algemeen zijn 6 oz bokshandschoenen voor jonge atleten (junioren).  (Tot 50 kg)

10 oz

De kleinste bokshandschoen voor volwassenen, een goede keuze voor pads en/of bokszaktrainngen.10 oz bokshandschoenen zijn geschikt voor iemand met kleinere handen die zijn technieken wil verbeteren. Wij bij KO Fighters raden je aan om te trainen met 10oz voor een wedstrijd, omdat deze bokshandschoenen ook bij wedstrijden gebruikt worden. (50kg - 60 kg)

12 oz

De 12 oz bokshandschoenen worden meer gebruikt voor pads en licht sparren. Ook uitstekend te gebruiken bij techniek trainingen. De12 oz bokshandschoen is de beste bokshandschoen om te kopen als je niet goed weet welke maat je het beste kant hebben.(60 kg - 75 kg)

14 oz

14 oz bokshandschoenen worden meestal gebruikt voor sparren en zijn een zeer goede "all-round" bokshandschoen. Deze maat is goed voor sparren, pads, zak en techniektraining. Ze zijn iets lichter dan de grote 16 oz bokshandschoenen waardoor je armen minder snel verzuren bij het slaan tegen de bokszak of pads. (75 kg - 85 kg)

16 oz

16 oz bokshandschoenen worden gebruikt voor sparren. Als je hard slaat, grote handen hebt of meer dan 85 kg weegt, zijn deze handschoenen essentieel voor de veiligheid van jezelf en je trainingspartner. Ze zijn groter en veiliger omdat ze meer vulling hebben. U moet deze handschoenen zeker gebruiken bij het sparren, maar ze werken ook uitstekend voor pads. (Meer dan 85 kg)


Belangrijk: Deze informatie en adviezen zijn slechts indicatief. Wij raden u aan om met uw trainer te overleggen die het meest geschikte model voor u kan kiezen.